Sophie Schaal Pinot Gris

Sophie Schaal Pinot Gris

Elzas ac jaargang 2022

12.75

Artikelnummer 196520 Categorieën ,

Omschrijving

Pinot Gris op kleibodem! Dit terroir heeft een stevige structuur en de wijnen hebben tijd nodig om hun ware aard te tonen. De sterke aanwezigheid van klei verklaart de smaak van tannines, zelfs als het een witte wijn is! De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens als hele trossen geperst. Na een langzame en zachte persing wordt het sap overgebracht naar een tank voor een langzame statische bezinking. De langzame, koele, natuurlijke fermentatie kan tot drie maanden duren, gevolgd door enkele maanden rijping. al deze details  zorgen voor deze prachtige bio Pinot Gris .

Bleek strogeel van kleur. Opwekkende aroma’s van peer, groene appel en kaneelkruid. Fris en levendig met een ronde textuur en een fijne zuurgraad als basis. Het gehemelte combineert prachtig de frisse smaken van groene appels, peren en net geplukte kweeperen met de exotische kruidige ondertonen van kaneel en kruidnagel, in een lange en verleidelijke afdronk.

De milde zuurgraad en uitgesproken fruitigheid van een goed uitgebalanceerde Pinot Gris vullen perfect aan bij geroosterd varkensvlees met een gestoofde perensaus, of passen goed bij romige pasta’s, gevogelte en zeevruchten.

https://www.sophieschaal.com/

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.