Verantwoord alcoholgebruik verkoop en gebruik

Wijnhuis-Online zorgt met grote zorg ervoor dat er word voldaan aan verantwoord alcohol gebruik en verkoop. Er word een leeftijdscheck uitgevoerd bij het plaatsen van een bestelling, d.m.v. het aanvinken van het akkoord gaan met een leeftijdscheck bij aflevering. Dit gebeurd d.m.v. het vragen naar een ID bewijs door de des betreffende chauffeur. Zodat het pakket terecht komt bij de juiste klant dan wel de klant met de 18+ leeftijd.

De bezorger kan aan de hand van het verzendlabel duidelijk zien, dat hier een 18+ leeftijdscheck nodig is en een handtekening voor ontvangst. Bij de verzendoptie Leeftijdscheck 18+ gaat de bezorger na of degene waar de zending aan wordt overhandigd 18 jaar of ouder is. Handtekening voor ontvangst. Deze verzendoptie biedt de extra zekerheid dat een zending is afgeleverd én door wie de zending in ontvangst is genomen.

De medewerkers van Wijnhuis-Online, wat een onderdeel is van Wijnhuis Blerick B.V., zijn net zoals in onze winkel zeer duidelijk op de hoogte van het 18+ beleid. In de winkel vragen we bij twijfel ALTIJD om een ID-bewijs. De medewerkers van ons zijn dan ook op de hoogte van de leeftijdscheck op onze website, dan wel bij de aanlevering van het pakket bij onze klant. De medewerker, die het pakket inpakt, moet namelijk zelf de 18+ optie aanvinken alvorens het verzendlabel gemaakt word, dus deze medewerker weet wat er gebeuren moet.

Als blijkt dat de klant geen 18+ persoon is, gaat het pakket retour afzender!!

Eens per jaar word er een onderzoek verricht naar de stappen die nagelopen moeten worden. We bestellen dan zelf een pakket bij Wijnhuis-Online, en laten dit dan op een huis adres van een van onze medewerkers bezorgen, zodat we duidelijk de afleveringsvoorwaarden kunnen checken. Gaat dit niet naar behoren, dan gaan we contact op nemen met onze vervoerder dan wel het bedrijf waar we mee verzenden. Zij garanderen de 18+ optie en handtekening voor ontvangst optie, dus zullen dit na moeten komen. Ook word er af en toe steekproefsgewijs een mail gestuurd naar onze klanten om te weten te komen of dit naar behoren word nageleefd.

Zo kunt U verantwoord genieten van een heerlijk glas wijn en leven wij de wetgeving na, wat ons een voldaan gevoel geeft.

Team Wijnhuis-Online