La Forcada Sauvignon Blanc Roble

La Forcada Sauvignon Blanc Roble

Rioja Doca 2020 jaargang 2021

9.99

Artikelnummer 196582 Categorieën ,

Omschrijving

Een witte Rioja van 100% Sauvignon Blanc!

Op de heuvels in Rioja, en in de Alhama Vallei op 800 meter hoogte, verbouwd de familie Forcada al 4 generaties op een zo’n natuurlijke wijze druivenstokken. De velden liggen in een bijzonder UNESCO werelderfgoed gebied. Zij kiezen hierbij niet voor de meest aangeplante Tempranillo, maar juist voor druivenrassen die perfect passen bij het extreme terroir en klimaat zoals de Sauvignon Blanc.

De La Forcada Sauvignon Blanc Vendimia Seleccionada, het witte paradepaartje van de familie, is een uitmuntende witte wijn met cachée. De Sauvignon Blanc heeft veel kracht nodig om hier te groeien en te rijpen, waardoor veel karakter in de wijn naar voren komt. Alleen de beste trossen bereiken de wijnkelder onderaan de vallei. Een korte rijping op eikenhouten vaten maakt deze wijn helemaal af. Een levenselixer die zelf ook niet lijkt te ouderen. Complex, maar toch heerlijk doordrinkbaar.

Spannend gras en een beetje hout in de geur, citroenschil. In de smaak spontaan verfrissend, rijpe citroen, iets buxus, met een warmend vanille erachteraan. Fantastische lengte, zeer puur. Prachtig wit van Bodegas Forcada!

https://bodegasforcada.com/

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.