Julien Schaal Riesling Kastelberg Grand Cru

Julien Schaal Riesling Kastelberg Grand Cru

Elzas Grand Cru ac jaargang 2021

18.99

Artikelnummer 196521 Categorieën ,

Omschrijving

Julien Schaal maakt in de Elzas alleen maar Grand Cru wijnen. Aan de voet van de Vogezen, net onder het kasteel Haut-Koenigsbourg, is zijn wijnkelder gevestigd in het dorpje Saint-Hippolyte.

Deze oude Grand Cru-wijngaard, (Kastelberg in Andlau) voor het eerst aangeplant in de Romeinse tijd, heeft een bijzonder complexe Blue Schist-bodem die uniek is in de Elzas en die perfect is voor de productie van grote Riesling. 

Van oude wijnstokken die op terrassen in het hart van de Grand Cru groeien, deze Riesling is kurkdroog en uiterst klassieke wijn die 20 jaar kan rijpen, zelfs langer. De opbrengsten zijn hier extreem laag, de resulterende concentratie en helderheid zijn oogverblindend.

De charme van deze Riesling Elzas Grand Cru Kastelberg ligt in zijn elegantie, zijn viriliteit en zijn delicate, discrete bouquet. Goede zuurgraad, mineraal, fris met een pittig, strak karakter,  droog dus. Deze wijn vertoont een grote lengte en potentieel.

 Mooi met vis met geplette tomaat en pepermunt, andere visgerechten,  gegrilde kip, kalkoen of ganzenlever of verfijnde Chèvre-kazen.

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.