il Bianco di Ludovico Riserva Tenuta Orestiadi

il Bianco di Ludovico Riserva Tenuta Orestiadi

Bianco Riserva Sicilia Doc jaargang  2018

20.50

Artikelnummer 196595 Categorieën ,

Omschrijving

De wijngaarden van Tenute Orestiadi bevinden zich rond Gibellina, in de Belice vallei in de buurt van Trapani aan de westkant van Sicilië. De warmte van de zon en de koele zeebries zorgen daar voor unieke klimatologische omstandigheden. Inheemse druiven uit allerlei kleine zones met specifieke microklimaten en terroir eigenschappen worden verwerkt via moderne vinificatietechnologie en wijnopslag. Dit resulteert in wijnen rijk aan karakter en elegantie die de grote diversiteit van Sicilië weerspiegelen.

il Bianco di Ludovico Riserva is het vlaggenschipwijn van Tenute Orestiadi, een cru gemaakt en gedoopt ter ere van Ludovico Corrao, een voorbeeldige, eenvoudige en elegante man die dol was op de geuren en kleuren van het leven en die zijn gebied van herkomst een levendige boost gaf.

Prachtige witte wijn van Catarratto 90%, Chardonnay 10% druiven.
Hij rijpt 6 maanden in stalen vaten en daarna nog 6 maanden in Frans eikenhouten tonnetes. Daarna opnieuw 6 maanden in staal en vervolgens 4 maanden op fles.

Mooie heldere strogele wijn, geuren van wit fruit, pruimappel en ananas. Vol en rond in de mond, complex met fijne mineralen en voldoende frisheid.

Heerlijk bij vis maar ook perfect om zo te drinken! elke slok blijft verbazen.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.