Domaine Daniel Pollier Pouilly Fuissé

Domaine Daniel Pollier Pouilly Fuissé

Pouilly Fuisse ac jaargang 2021

23.99

Artikelnummer 2705 Categorieën ,

Omschrijving

Pouilly Fuisse wordt gerekend tot een van de betere en bekendste witte wijnen van de Bourgogne ( hoort bij de Maconnais ). Het is de ster van de streek. Met een eigen appellatie sinds 1936 is dit een van de oudsten van de Bourgogne. De wijngaarden van Pouilly Fuisse worden gedomineerd door twee stijl oprijzende rotswanden ( Solutre en Vergisson ), die de wijngaarden een beschermende ligging geven. Bovendien liggen de wijngaarden in een serie kleine, natuurlijke amfitheaters, waardoor ze optimal liggen t.o.v. de zon.

Het domaine Pollier is al sinds 4 generaties in handen van de familie Pollier en is gelegen in het hart van het stadje Fuisse. Het domein beslaat slechts 8 ha in zowel St.Veran als Pouilly Fuisse. Net als bij het overgrote deel van de goede witte Bourgognes is de druif Chardonnay bij wet vastgelegd voor de productie van Pouilly Fuisse en St.Veran. Domaine Pollier is een bedrijf dat nog zeer traditioneel te werk gaat en mede daarom kunnen hun wijnen gemakkelijk tussen de vier en acht jaar bewaard worden.

De Pouilly Fuisse is gemaakt van druiven uit een oude wijngaard en dat leverd een rijke, mollige en intense wijn. Heerkijk kruidig met aroma’s van noten en amandel en prachtige tonen van rijp en zacht fruit. Ten gevolge van de grote vraag wereldwijd naar deze wijnen, zijn het weliswaar geen goedkope wijnen, maar wel hele lekkere !!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.