Tenuta Scuotto Taurasi

Tenuta Scuotto Taurasi

Taurasi docg jaargang 2018

21.99

Artikelnummer 19654 Categorieën ,

Omschrijving

Tenuta Scuotta ligt in binnenland van Campanië, zo’n 30 km oostelijk van Napels. Eduardo Scuotto streeft erna om wijn te maken van een zo hoog mogelijke kwaliteit en eigen persoonlijkheid. Een authentieke expressie geven de wijnen van Eduardo! Je proeft het terroir! Er worden geen compromissen toegestaan als het gaat om de kwaliteit van de wijn. Het volume van de wijnproductie is laag, van de 3 hectare wijngaard worden slechts 40.000 flessen per jaar gemaakt, met veel oog voor details, de oogst gebeurt handmatig en er wordt ruim de tijd genomen om de wijn optimaal te laten rijpen.

Deze Taurasi is gemaakt van 100% Aglianico druiven. Gevinifieerd in staal en gerijpt in barrique om nog meer elegante en duurzaamheid te geven aan een wijn van grote klasse.

De druiven werden geoogst in november. 12 maanden in barriques geplaatst. Tijdens het verblijf in hout vond de malolactische gisting volledig plaats. Na het bottelen rijpt e wijn nog 24 maanden in de fles. Het bottelen vond plaats zonder enige filtratie of koeling.

Mooi bij diverse gerechten zoals gestoofd vlees, gerechten met gehakt vlees. Ideaal bij oude kazen.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.