Tenuta Santa Caterina Monferace

Tenuta Santa Caterina Monferace

Grignolino d’Asti doc jaargang 2016

38.00

Artikelnummer 2260 Categorieën ,

Omschrijving

Tenuta Santa Caterina is gelegen in Piemonte, in de gemeente Grazzano Badoglio, op de “Goddelijke Heuvels” in het hart van Monferrato in de provincie Asti.

Hier worden dus prachtige hoogstaande wijnen gemaakt met absoluut respect voor het milieu. Organische bemesting, mechanische bestrijding van onkruid zonder het gebruik van chemische herbiciden, groencontrole, uitdunnen van de druiven, bladstrippen, handmatig oogsten in kleine dozen en selectie van de druiven in de kelder zijn enkele van de cruciale punten die als essentieel worden beschouwd voor de productie van de wijnen.

De wijnen zijn van een heel hoog niveau. De Monferace Grignolino d’Asti is een top wijn van Tenuta Santa Caterina!

100% Grignolino druiven deze werden gecultiveerd en gevinifieerd om een ​​wijn te verkrijgen die bestemd is om in de loop van de tijd te gaan drinken (bewaarwijn). De druiven komen van de oudste wijngaarden, historische Grignolino druiven die een perfect evenwicht hebben bereikt.  De kalk-klei-mergels dragen bij aan het produceren van een wijn waarin elegantie en structuur worden gecombineerd in een perfecte balans van smaak. 

*Gambero Rosso, Guida dei vini d’Italia 2022: 3 BICCHIERI ROSSI 

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.