Pietroso Brunello di Montalcino

Pietroso Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino docg jaargang 2016

54.00

Categorieën ,

Omschrijving

In de jaren 70 met slechts een hectare aan land begon Domenico Berni met het maken van wijn voor eigen consumptie. Aangemoedigd door zijn vrienden koos hij ervoor om ook wijnen voor de rest van de wereld te gaan produceren.

Pietroso levert pure, elegante en zeer smaakvolle Montalcino wijnen, van Sangiovese druiven. Het wijngoed bestaat inmiddels uit dertien hectare waarvan er vijf zijn aangeplant met wijnstokken voor de productie van Brunello di Montalcino.

Druiven afkomstig van drie wijngaarden uit de regio: Pietroso, Fornello en Colombaiolo. Oogst gebeurt handmatig in de eerste weken van oktober.  Spontane en natuurlijke vergisting, maceratie bij een temperatuur van 30 tot 33°C voor een periode van ongeveer twintig dagen.

Zes maanden in eiken houten vaten van 500 liter gevolgd door 30 maanden in Slavonisch eiken vaten van 3000 liter en tot slot zes maanden rijping op de fles

Intens met een geur van aromatisch hout, kleine rode vruchten en tonen van vanille. Elegant, harmonieus en een aromatische afdronk.

levendig, slank, fris rood fruit, specerij, afdronk tot in lengte van dagen.

Prachtige Brunello waar je zeker 25 jaar na de oogst nog van kunt genieten.

http://www.pietroso.com/

Ook interessant voor jou!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.