Neil Ellis Jonkershoek Cabernet Sauvignon

Neil Ellis Jonkershoek Cabernet Sauvignon

Stellenbosch jaargang 2018

31.75

Categorieën ,

Omschrijving

Neil Ellis is echt een topproducent uit Zuid Afrika en in deze Jonkershoek Cabernet Sauvignon is dat ook te proeven. Wel afkomstig uit Stellenbosch maar Jonkershoek ligt ingesloten in een vallei waar de hellingen op het zuiden aanzienlijk koeler zijn dan in de omgeving van Stellenbosch. Het is hun vlaggenschipwijn en onderscheiden met de nodige gouden medailles.

Een indrukwekkende neus, de wijn toont onmiddellijk lagen van complexiteit met cassis, aalbes, bramenjam, pruim en wat  kersentonen, alvorens plaats te maken voor een onderstroom van gedroogde kruiden, potloodschaafsel en wat eiken. Medium tot full-bodied, de wijn is onberispelijk uitgebalanceerd met ondersteunende tannines die de expressie en energieke zuurgraad extra benadrukken.  De wijn biedt finesse en elegantie in een eindeloze afdronk.

Dit is een wijn die gebouwd is om lang mee te gaan. De komende 12 jaar is dit bijzonder mooi drinken. Vroeg drinken zou zeker baat hebben bij minimaal een uur in de karaf.

Fantastisch voor hert met een bosbessensaus. Bij een gerijpte Jonkershoek Cabernet Sauvignon gaan we juist weer voor een truffelsaus. Kan in ieder geval ook de nodige specerijen aan.

https://neilellis.com/

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.