La Forcada Graciano Crianza

La Forcada Graciano Crianza

Rioja Doca jaargang 2020

21.00

Artikelnummer 196581 Categorieën ,

Omschrijving

Een Rioja van 100% Graciano!

Op de heuvels in Rioja, en in de Alhama Vallei op 800 meter hoogte, verbouwd de familie Forcada al 4 generaties op een zo’n natuurlijke wijze druivenstokken. De velden liggen in een bijzonder UNESCO werelderfgoed gebied. Zij kiezen hierbij niet voor de meest aangeplante Tempranillo, maar juist voor druivenrassen die perfect passen bij het extreme terroir en klimaat zoals de Graciano.

De La Forcada Graciano Crianza, een hele bijzondere en vooral unieke wijn, is karaktervol en krachtig. De wijngaard ligt op 900 meter hoogte, bovenop een bergtop. Hier is een extreem terroir voelbaar, krachtige zonnestralen voor een perfecte rijpheid, koelte door de hoogte en de geur van wilde rozemarijn waait door de wijngaard.

De weinige trossen van elke Graciano struik van 90 jaar oud, met de hand geselecteerd en geplukt, bereiken de wijnkelder onderaan de vallei. Hier krijgt het druivensap alle tijd voor de maceratie en de vergisting. Een lange rijping op nieuwe Frans en Amerikaans eikenhouten vaten, Crianza van 12 maanden, maakt deze wijn helemaal af. De wijn gaat zonder filtering op fles voor een puur karakter en om eventuele verdere flesrijping kracht bij te zetten. Krachtig en complex, maar toch heerlijk doordrinkbaar.

Superrijpe roodfruit, fijne zuren en duidelijke sensuele tannines. Krachtig en elegant. Dit mag zeer zeker in een karaf als je het jong drinkt. Kan makkelijk 15 jaar mee en zal zich zeer mooi blijven ontwikkelen.

https://bodegasforcada.com/

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.