La Forcada Carnacha Roble

La Forcada Carnacha Roble

Rioja Doca jaargang 2020

15.50

Artikelnummer 196580 Categorieën ,

Omschrijving

Een Rioja van 100% Garnacha Tinta!

Op de heuvels in Rioja, en in de Alhama Vallei op 800 meter hoogte, verbouwd de familie Forcada al 4 generaties op een zo’n natuurlijke wijze druivenstokken. De velden liggen in een bijzonder UNESCO werelderfgoed gebied. Zij kiezen hierbij niet voor de meest aangeplante Tempranillo, maar juist voor druivenrassen die perfect passen bij het extreme terroir en klimaat zoals de Garnacha Tinta.

De La Forcada Garnacha Seleccion Terroir is een echte unieke terroirwijn. De weinige trossen van elke struik, met de hand geselecteerd en geplukt, bereiken de wijnkelder onderaan de vallei. Hier krijgt het druivensap alle tijd voor de maceratie en de vergisting. Een korte rijping op eikenhouten vaten maakt deze wijn helemaal af. De wijn gaat zonder filtering op fles voor een puur karakter en om eventuele verdere flesrijping kracht bij te zetten. Krachtig en complex, maar toch heerlijk doordrinkbaar.

Je proeft kersen en rood fruit een hint van vanille i de geur. In de smaak volsappig, mooie tanines met een zeer intens en lange afdronk. Heerlijk met heel veel vleesgerechten maar ook stoofschotels, harde kazen.

https://bodegasforcada.com/

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.