DolceVera Valpolicella Ripasso Classico Superiore

DolceVera Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Valpolicella Ripasso Classico Superiore doc jaargang 2018

18.99

Artikelnummer 2359 Categorieën ,

Omschrijving

Marco Benedetti wil met zijn wijnbedrijf “ DolceVera” het Terroir laten spreken en dat proef je zeer zeker in zijn Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone wijnen. De wijngaarden zijn 4,5 hectare groot, en  verdeeld over een 8 kleine perceeltjes bevinden zich in het plaatsje Villa, in het noordoosten van de gemeente Negrar. De wijnstokken variëren in leeftijd van 15 tot 40 jaar en zijn eigendom van de familie Benedetti. Er wordt gewerkt volgens de principes van lotta integrata, bestrijding en voorkoming van ziektes kortgezegd natuurlijke middelen.

Deze wijn is gemaakt volgens de Ripasso tecnniek ( 2e fermentatie deel van de Valpolicella op de Amarone en Recioto ) De druiven zijn hand geplukt 50% Corvina, 25% Rondinella en 25% Corvinone. De wijngaard in het plaatsje Villa bij Negrar, op een hoogte tussen 260 en 280 m boven de zeespiegel.

Deze DolceVera Ripasso rijpt minimaal 12 maanden in eikenhouten vaten minimaal 6 maanden op fles. Hier voltooit de wijn zijn rijping en rijpt langzaam om al zijn boeket tot uitdrukking te brengen. Voor dit proces gebruikt men zowel Frans eiken als Sloveens eiken, om een ​​grotere complexiteit te krijgen.

Je proeft een goede complexiteit, gegeven door hints rood fruit (kers en zwarte kers), en kruidige tonen zoals vanille en zwarte peper. In de mond is het warm, intens en aanhoudend. Een vleugje frisheid, zeer goed in evenwicht met de aanwezigheid van tannine. Prachtige Terroir Ripasso die niet  banaal zoet maar zeer elegant.

https://www.dolceveravini.com/

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.