Luciano Arduini Amarone della Valpolicella Classico

Luciano Arduini Amarone della Valpolicella Classico

Amarone della Valpolicella Classico docg jaargang 2019

32.75

Artikelnummer 242403 Categorieën ,

Omschrijving

Het familiebedrijf Arduini teelt sinds 1940 druiven in het hart van het Valpolicella-gebied ten noordwesten van Verona in het district Veneto.

Druivensoorten; Corvina (60%), Corvinone (20%), Rondinella (10%) en Oseleta (10%).

De druiven worden geselecteerd uit de historische wijngaarden van het bedrijf en worden in de eerste twintig dagen van september geoogst. De mooiste en gezondste trossen worden op trays geplaatst, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de integriteit van de bessen, en vervolgens overgebracht naar speciale droge en geventileerde fruitrekken, waar ze zullen rusten tot de winterperiode, waarbij ze tot 45% van hun gewicht verliezen.

Ontstelen met zachte persing. Maceratie gedurende ongeveer 40 dagen, waarbij het handmatig ponsen en overpompen plaatsvindt. Gistingstemperatuur 20-25°C. Na het rijpen wordt de wijn overgebracht naar barriques waar hij ongeveer 30 maanden kan rijpen, gevolgd door verdere verfijning op fles.

Robijnrood met hoge intensiteit. In de neus stuivend met zwarte kersen, rozijnen en krentjes, zelfs gedroogde abrikozen, en als de wijn wat rijpt een leergeur. Mooie lichte kruidigheid van hout. In de mond een enorme rijkdom met een zeer ronde aanzet, een zachte romige maar krachtige structuur en toch ook veel elegantie door de verfijnde zuren. Enorme afdronk, waar de tannines nu al prettig zijn.

https://www.arduinivini.it/

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.