Lekkere wijn recepten

Patrijs op koolrabi, macadamia en eigen bouillon

Ingrediënten:

  • 2 roodpootpatrijzen
  • 1 koolrabi (=/- 200 gram)
  • 2 dl gevogeltejus
  • 8 macadamianoten
  • 3 dl kippenbouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 1 sjalot in ringen
  • 1 teen knoflook (plakjes)
  • 1 tak tijm

Voorbereiding:

  • Snijd van de patrijs de poten en het ruggetje af.
  • Bak de poten aan in een klein pannetje, voeg de helft van sjalot en knoflook toe.
  • Blus dit af met klein scheutje cognac.
  • Voeg de jus, plus een half takje tijm toe en laat de pootjes rustig gaar stoven.
  • Bak de ruggetjes aan in een pannetje.
  • Voeg de rest van sjalot en knoflook toe. Blus dit af met de witte wijn en voeg de bouillon toe, plus het halve takje tijm.
  • Laat 20 minuten trekken. Ontvetten en daarna passeren.
  • De koolrabi schillen en in blokjes (5 mm) snijden.
  • Kort blancheren.

Bereiding:

  • Bak de patrijzen rondom bruin en gaar ze in de oven (+/- 6 min. 150 graden).
  • Bak de koolrabi kort met een klontje boter.
  • Snijd de borst- lets van de patrijzen en breng deze op smaak.
  • Rasp de macadamia over de filets.

Dresseren:

  • Verdeel de koolrabi over diepe borden m.b.v. een steker.
  • Leg hierop een borstfilet en zet een gestoofd pootje er tegenaan.
  • Schenk aan tafel de bouillon erbij.
Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - najaar 2013
  Recept downloaden

Pontificis Pays d'Oc Grenache-Syrah-Mourvèdre 2024

De man achter het succes van deze rode wijn is Bourguignon en Languedoc-expert Laurent Delaunay. Naast de vakkundige wijnmaker van deze wijn is hij ook verantwoordelijk voor de druivenselectie. Het resultaat is zo goed dat de pauselijke naam Pontificis het etiket siert, met een knipoog naar de beroemde Châteauneuf-du-Pape.

8,5
Hamersma
2023
De Grote Hamersma: 8,5

U wordt doorverbonden met rijpe pruim, bittere chocola, zonnig rood fruit, veel bessen, sappige rondingen, lichte zuren en fijne tannines. Tingeling! Van de klinkende wijnglazen.

9,95

Vanaf 12 flessen 9,12 per fles

Voor 14:00 besteld, woensdag in huis

Stefano Accordini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2023

Italiaanse dieprode wijn met een kruidig aroma, evenwicht, kracht en souplesse. Prima bij karaktervolle gerechten als kruidige stoofschotels, ossobuco of hazenpeper.

9
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 9

Smaakpapillen kunnen het niet rustig aan doen. Zwoelheid, luxe bonbons, kersenlikeur in combinatie met frisheid en structuur. Mooie zuren dit jaar.
WineLife
2021
WineLife:

Je proeft gekonfijte kers, verse tabak en wat mokka. Vol van smaak, maar ook luchtig waardoor hij geschikt is voor aan tafel.

19,70 15,95 per fles

Aanbieding geldig t/m 31 december
Aanbieding
Voor 14:00 besteld, woensdag in huis

Weingut Thörle Rheinhessen Saulheimer Kalkstein Spätburgunder 2023

Duitse helderrode wijn met de frisse, aromatische geur van kersen en kruiden en een elegante, fruitige smaak. Fraaie wijn bij gevogelte of milde pasta.

94
James Suckling
2023
JamesSuckling.com: 94 punten

Staggering concentration and vitality on the very focused, medium-bodied palate. Flint and wet forest floor, but also very fine tannins. I love the very expressive sour cherry aromas.
96
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 96 punten

The red fruit and floral aromas need a moment’s aeration in the glass to catch up, but boy do they. Fantastic combination of concentration and fine tannins.
92
Decanter
2021
Decanter: 92 punten

Aromatic, floral. Roses and Turkish delight. Dense cassis and candied fruit meet earthy tones, with truffle and black tea notes. Finish is shaped by bright acidity, oak spice and herbal lift.
WineLife
2021
WineLife:

Grote wijn die nog tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. Hij heeft de diepe smaak van donker fruit, zwarte kers en rijpe braam.

23,75 20,95 per fles

Aanbieding geldig t/m 31 december
Aanbieding
Voor 14:00 besteld, woensdag in huis
Even geduld a.u.b.