Vanita Pecorino

Vanita Pecorino

Terre di Chieti Igt jaargang 2021

6.99

Artikelnummer 5415 Categorieën ,

Omschrijving

Zeer mooie biologische en betaalbare wijn van de Pecorino druif. Dit is een autochtone druivensoort uit de Abruzzen. De trossen zijn klein en de productie per hectare is laag. Persen en ontstelen, contact met de schil gedurende 12 uur bij een temperatuur van ongeveer 3°C, soft pressing en een statische verduidelijking van de most die verkregen moet worden. De wijn fermenteert bij 12°C. 80% van de wijn rijpt in RVS tanks en de overige 20% in eikenhouten vaten van 40hl.

Deze wijn heeft een strogele kleur met groene tinten. In de neus komen aroma’s naar voren van peren en tonen van balsamico die de goede kwaliteit van het hout onthult.

Deze Pecorino is heerlijk als aperitief en bij visgerechten.De druivensoort Pecorino?

“Is Pecorino niet een kaassoort?” is een veelgehoorde opmerking en daarin hebben ze geen ongelijk. Pecorino Romano is de volledige naam van de welbekende kaassoort en de Pecorino waar wij het over hebben is een herontdekt druivenras uit de Abbruzo/Marche. Beide Pecorino’s zijn afgeleid van hetzelfde woord: pecora, “schaap” in het Italiaans. De verbinding met de kaassoort is evident maar die met de druif minder voor de hand liggend. Men zegt dat de schapen een voorliefde hadden voor specifiek deze druivensoort wanneer ze tussen de wijnstokken gedreven werden van weide naar weide.

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.