Tenuta Santa Caterina Silente delle Marne

Tenuta Santa Caterina Silente delle Marne

Monferrato Bianco doc jaargang 2016

38.00

Artikelnummer 2261 Categorieën ,

Omschrijving

Tenuta Santa Caterina is gelegen in Piemonte, in de gemeente Grazzano Badoglio, op de “Goddelijke Heuvels” in het hart van Monferrato in de provincie Asti.

Hier worden dus prachtige hoogstaande wijnen gemaakt met absoluut respect voor het milieu. Organische bemesting, mechanische bestrijding van onkruid zonder het gebruik van chemische herbiciden, groencontrole, uitdunnen van de druiven, bladstrippen, handmatig oogsten in kleine dozen en selectie van de druiven in de kelder zijn enkele van de cruciale punten die als essentieel worden beschouwd voor de productie van de wijnen.

De wijnen zijn van een heel hoog niveau deze Silente delle Marne  is afkomstig van de Maddalena-wijngaard, bestaande uit mergel, afzettingsgesteenten met kalksteenlagen en diepe klei. De aanwezigheid van fossielen en andere resten van mariene micro-organismen getuigt van hoe de zee hier ooit aanwezig is geweest.

Een pure Chardonnay, die zijn eigen natuurlijke habitat heeft in de mergelbodem en misschien om deze reden zijn aanwezigheid in Monferrato sinds 1800 heeft. Een lange levensduur heeft deze terroir-wijn zeer zeker. 

!00% gefermenteerd in Franse eikenhouten vaten (225 liter). Rijping negen maanden in barriques op de gistdroesem, met periodieke batonnage met de hand uitgevoerd in de eerste maanden na het einde van de fermentatie. 

*Gambero Rosso, Guida dei vini d’Italia 2021: 2 BICCHIERI ROSSI 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.