Quinta da Alorna Alvarinho/Viognier Reserva

Quinta da Alorna Alvarinho/Viognier Reserva

Vinho Regional Tejo do jaargang 2019

10.50

Artikelnummer 9892 Categorieën ,

Omschrijving

De Quinta da Alorna bestaat al sinds 1723, D. Pedro de Almeida, de eerste markies van Alorna, leiden de verovering van het bolwerk van Alorna in India, en gaf naam Alorna dus aan de Quinta mee. Quinta da Alorna onderscheidt zich niet alleen door de kwaliteit van de wijnen die het produceert, maar ook is de Quinta van een uitzonderlijke schoonheid midden in Portugal in de buurt van Santarem. De wijnen zijn gemaakt van een selectie van de beste rassen en geproduceerd met behulp van nieuwe technologieën. De 280 hectare wijngaard, zijn verdeeld in Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouchet, Arinto en Chardonnay, Quinta da Alorna produceert wijnen van kwaliteit. De Quinta verbouwt niet alleen druiven maar ook maïs, aardappelen, erwten en ui.

Met 1.900 hectare bos, met voornamelijk dennen, eiken- en eucalyptusbomen, is Quinta da Alorna door de jaren heen een aanzienlijke investering aan het doen in het behoud van de fauna en flora. De wijnmaakster is Martta Reis Simões.

Dit is misschien wel de mooiste witte wijn van Quinta da alorna, gemaakt van Alvarinho en Viognier druiven. De wijn is subtiel gerijpt/vergist in hout. Aangenaam kruidig, een romige textuur en rijkdom zeer uitgebalanceerde wijn. De smaak is zacht en rijk. Heerlijk bij zachte kazen, vis, asperges  volgens Reis Martta Simões, doet de wijn het ook prima bij de Thaise keuken.

https://alorna.pt/

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.