Passuluna Bianco Cantine Nicosia

Passuluna Bianco Cantine Nicosia

jaargang 2022 igt Terre Siciliane

9.99

Artikelnummer 19651 Categorieën ,

Omschrijving

Het was in 1898 toen Francesco Nicosia, de overgrootvader van de huidige eigenaar, besloot om wijn te gaan verbouwen in Trecastagni, aan de oostkant van de Etna op Sicilië. Goede en gezonde wijnen produceren, met respect voor het milieu: Nicosia heeft ervoor gekozen om de zaak van biologische landbouw en duurzaamheid volledig te omarmen, om milieubescherming en voedselveiligheid te combineren, met als doel een “zero impact” wijn.

Passuluna barst van de geuren en smaken. Het is een uitbundige wijn! Een witte wijn met een grote aromatische concentratie uit Sicilië. Een mix van inheemse Insolia 50 % en Zibibbo  50% (Moscato d’Alessandria) druiven, het valt op door zijn bedwelmende boeket van bloemengeuren en tonen van cederhout, exotisch fruit, kruiden en honing. In de mond is de smaak fris, vol en omhullend, van grote sappigheid en absoluut prachtig glas wijn.

Wijngaarden: Zandgronden gelegen op ongeveer 200 m boven zeeniveau in het zuidoosten van Sicilië voor Insolia; heuvelachtige bodems van het Trapani-gebied (westelijk Sicilië), voornamelijk kalkachtig en kleiachtig, voor de Zibibbo.

Strogeel, vol, aromatisch en omhullend, zeer aangenaam en aanhoudend. Dit pas prima bij risotto van citrusvruchten, visgerechten, schaal- en schelpdieren. Maar ook bij de oosterse-keuken.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.