Les Peyrautins Sauvignon Blanc

Les Peyrautins Sauvignon Blanc

Pays d’oc jaargang 2022

7.50

Artikelnummer 196530 Categorieën ,

Omschrijving

François Peyrau, van origine wijnmaker uit de Bourgogne. Op 34 jarige leeftijd als transmigrant verhuisd naar de Zuidelijke Languedoc voor de liefde… Zijn verloofde kwam uit een familie met wijngaarden met voornamelijk Sauvignon en Marselan beplanting in het bezit. Wat ga je dan als rechtschapen Bourgogne oenoloog en wijnmaker met je Chardonnay achtergrond doen? Trouwen en de wijngaarden van je schoonvader en zijn dochter met veel liefde koesteren. Je zult je toch moeten aanpassen aan de basis van je Terroir en de beschikbare druivensoorten.

Het resultaat is een prachtige 100% Sauvignon in balans tussen frisheid en kauwbaarheid, met een nascholing op eikenhout, zoals hij dat vroeger in het Noorden gewend was. Een puike glasheldere Sauvignon “Réserve” met heerlijke vanilletonen, met de bemoedigende bevestiging dat het toch heus kan!

Sauvignon Les Peyrautins is perfect in balans! Veel frisheid maar ook dikte en vol van smaak door de nascholing op eikenhout.  Heerlijke lengte en vanilletonen naar het einde.

Heerlijk bij salades, wit vlees en stevige visgerechten.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.