Gebr. Steffen Riesling SpatleseTrittenheimer Apotheke

Gebr. Steffen Riesling SpatleseTrittenheimer Apotheke

Mosel Trittenheimer Apotheke Spatlese jaargang 2020

7.50

Artikelnummer 4557 Categorieën ,

Omschrijving

Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de \’Steffen Schmitt\’ familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemdste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden. Hun visie op het gebied van constante kwaliteitsverbetering was een belangrijke factor hierin. Met meer dan 200 jaar ervaring is dit familiebedrijf heden ten dage wereldwijd een gevestigde naam op het gebied van wijn en botteling.

Vandaag de dag wordt dit bedrijf zeer succesvol geleid door Hans Steffen en zijn zoon Roman Steffen. Hun vooruitziende blik en expertise stelde hen in staat een succesvol bedrijf te creëren met een zeer hoge standaard voor kwaliteit en hygiëne.

Trittenheimer Apotheke, één van de absolute topterroirs aan de Moezel waar Steffen in het bezit is van een aantal hectares op de Steillagen, waar de steilste stukken van de berg een percentage hebben van 70%. De leisteen wordt er in de hoogzomer erg warm op de hellingen. Deze hitte wordt ‘s nachts teruggegeven aan de wijngaard. De druiven voor deze Spätlese hebben langer gerijpt, daardoor krijg je rijpe, elegante wijnen met subtiel fruit.

De wijnen van Steffen zijn zeer aromatisch met aroma’s van perzik en appel. In de neus komen ook tonen van mineraliteit naar voren. In de mond is deze wijn elegant, verfrissend en goed in balans. Fruitige wijn, met smaken van limoen, grapefruit en appel, op de achtergrond blijft de  mineraliteit aanwezig.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.