Finca San Blas Blanco

Finca San Blas Blanco

Utiel Requena do jaargang 2014

17.50

Artikelnummer 2266 Categorieën ,

Omschrijving

Finca San Blas uit Utiel – Requena maakt serieuze wijnen, wijnen die “terroir driven” zijn.

Het wijngebied ligt op zo’n 70 km uit de kust. De wijngaarden liggen er op 750 m hoogte en zijn, ook groeien er amandel- en olijfbomen en is er een groot dennenbossen. De zomer is er heet, de nacht koel, de herfst nat en de winter kan er streng zijn.

Deze Blanco is een zeer spannende wijn gemaakt door Nicolas Sanchez een wijnmaker en professor aan de oenologieschool van Requena en de Polytechnische universiteit van Valencia.

Gemaakt van Chardonnay en Merseguera druiven, onder toepassing van 15% solera (een deel van de wijn (15%) is een blend van verschillende jaargangen sinds 2008 (2008-2013). De druiven worden met de hand in kleine kratten van 10 kg geoogst.

Rijping drie maanden op de droesem met zijn eigen gist in licht geroosterde Franse nieuwe eiken vaten van 500 liter (Boutes), gevolgd door een rijping van 3 maanden in grote eiken vaten.

In geur zuivel, toast en citrus. De smaak is complex, de houtlagering prachtig versmolten en het karakter zeer uitdagend. Een wijn voor de gevorderde wijndrinker of iemand die houdt van een uitdaging en spanning. Heerlijk om zo van te genieten alleen of bij zeevruchten, gevogelte, pasta- en rijstgerechten, gegrilde vette vis, kipgerechten met saus of/en kruiden en noten.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.