Dupont-Fahn Viognier

Dupont-Fahn Viognier

Pays d’Oc jaargang 2022

16.50

Artikelnummer 2344111 Categorieën ,

Omschrijving

Michel Dupont woont bij het ommuurde gehuchtje Clos des Toisières, dat hoort bij de gemeente Monthélie, nabij Meursault, waar hij een klein en gerenommeerd wijndomein bezit. De wijnen van Michel zijn uitbundig, met een bijna zwoel parfum, een exotische smaak en een extreme rijpheid. Hij oogst altijd zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet, omdat deze de zuren in de druif afbreekt en een zekere vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem altijd laag.

Sinds enkele jaren bezit hij ook een wijngaard in de Languedoc ter hoogte van Lunel. Hier maakt hij met dezelfde spirit enkele prachtige wijnen, waaronder een heerlijke Chardonnay en een indrukwekkende Cabernet-Sauvignon maar ook deze prachtige Viognier.

Op hout gerijpt is het een prachtige volle Viognier geworden. Fruitig, vol en krachtig. Je proeft de Zuid-Franse zon in deze van handgeplukte druiven gemaakte wijn. De wijn is vol van smaak met mooie fruit tonen en een mooie balans. Mooi met witvlees, ( kip Kalkoen) maar ook met diverse visgerecht, en natuurlijk zo zonder iets heerlijk.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.