Domaine des Geneves Chablis 1e Cru

Domaine des Geneves Chablis 1e Cru

Chablis 1e Cru ac jaargang 2020

24.99

Artikelnummer 2724 Categorieën ,

Omschrijving

Wijnen uit de Bourgogne worden genoemd naar hun regio, dorp of kleine wijngaard waar ze gelegen zijn. In dit geval, geeft de naam Chablis aan dat de wijn van de meest noordelijke wijngaard van de Bourgogne komt, rond het dorp dat Chablis heet. De wijngaard in Chablis is de meest omvangrijke wijngaard van de Bourgogne, die een totaal gebied van 2630 hectares beslaat. Het ligt ongeveer halverwege tussen Parijs en Dijon (naar het zuid-oosten). Zeventien klimaten breiden zich uit over 750 hectares die worden geclassificeerd als premier crus, inclusief ‘Montmains’, waar 150 hectares liggen. Het recht om de woorden \”Premier Cru\” te gebruiken is een rang die is toegewezen is aan verschillende streken waarvan de wijnen traditioneel op hoog niveau beschouwd worden. Deze streken zijn speciaal afgebakend. Maar 11% van de wijnen die worden gemaakt in de Bourgogne kunnen dit privilege claimen.
Alle wijnen uit de Bourgogne, bijna zonder uitzondering, worden gemaakt van maar één druivensoort. In het geval van de meest prestigieuze witte wijnen is dit altijd chardonnay, genoemd naar een klein dorp in het zuiden van de Bourgogne. Chablis, een van de meeste beroemde wijnen wereldwijd is de 100% chardonnay.

Geteeld op een oppervlakte van 1, 5 ha, gevinifieerd in roestvrij stalen vaten waar ook de alcoholische en malolactische gisting heeft plaatsgevonden. Compacte en gulle wijn met een lange afdronk, met geroosterde en boterachtige noten, aroma\’s van honing en peperkoek. Deze wijn gaan goed samen met witvlees en ook bij de exotische keuken.

Deze jaargang is levendig als expressief, zeer typisch met dominant wit fruit, citrus en witte bloemen

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.