Apostelhoeve - Cuvée XII

Apostelhoeve - Cuvée XII

Maastricht jaargang 2022

19.50

Uitverkocht

Artikelnummer ap12 Categorieën ,

Omschrijving

Al sinds jaar en dag wordt de hoeve bewoond en geëxploiteerd door de familie Hulst. De Apostelhoeve was in eerste plaats een fruitteeltbedrijf. In 1970 besloot Hugo Hulst de wijnstok op de Apostelhoeve te laten terugkeren. Aangestoken door het enthousiasme van de heer Jean Bellefroid uit Borgloon (België) en de heer Frits Bosch uit Maastricht, begon hij met een kleine oppervlakte van 25 are op proef. Mede door de geweldige steun van collega’s uit Frankrijk, Duitsland en Luxemburg en ver­schil­lende wijnbouwuniversiteiten uit de genoemde landen werden de wijnen van de Apostelhoeve een succes.

In de geur wat zacht tropisch fruit zoals abrikozen, vijgen en een vleugje peer. Verder mineralen, amandelen, noten en lichte pétion. De smaak geeft in aanzet fruitige zuren, heeft een licht kruidige smaak en een zachte afronding. (finale) Van de druiven Riesling, Muller-Thurgau, Auxerois en Pinot Gris. Prima Nederlandse wijn!

De oogst van 2022 was voortreffelijk. Het was natuurlijk ook een fantastische zomer! Ondanks de hagelschade in het voorjaar heeft Apostelhoeve toch een mooie oogst kunnen binnenhalen.

https://www.apostelhoeve.nl/

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.