Altos R Rioja Blanco

Altos R Rioja Blanco

Rioja Alavesa jaargang 2019

8.50

Artikelnummer 2378 Categorieën ,

Omschrijving

Altos de Rioja bevindt zich in Elvillar, een klein dorpje in één van de meest frisse regio’s van Rioja Alavesaa an de voet van Sierra Cantabria.  Het ligt in het hart van de beste wijngebieden van Rioja, op 700 meter boven zeeniveau.

Dit wijnhuis gebruikt de rijkdom van het terroir, het traditionele werk in de wijngaard en de nieuwste technische snufjes. Altos R is verhuisd van zijn vorige locatie in Laguardia naar een nieuw modern gebouw. Uitgerust met de beste technologieën helpen de nieuwe faciliteiten bij het produceren van geweldige wijnen.

Deze wijn bestaat uit Viura en Chardonnay druiven. De Viura fermenteert in RVS tanks, terwijl de Chardonnay druiven in eiken vaten vergisten. Om meer volume te geven aan deze jonge en frisse wijn, wordt 30% van de uiteindelijke blend gerijpt in Frans en Amerikaans eikenvaten gedurende 4 maanden.

De neus tonen van peer, perzik en bloemen. Hout mooi aanwezig maar niet overheersend. Fris en aangename body. Heerlijk bij kip, kalkoen gegrilde vis en groente gerechten.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.