The Chocolate Block

The Chocolate Block

Western Cape jaargang 2018

22.99

Artikelnummer 1111 Categorieën ,

Omschrijving

The Chocolate Block is het resultaat van het discreet opererend maar niettemin toch spraakmakend wijngoed in Franschhoek, want in kwalitatief opzicht zeer imponerend. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het ‘Franse’ Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, AOC Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen die tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Zeker deze Chocolate Block.

Diep rode kleur. In de neus bessen, donker fruit, peper en kruiden. In de smaak een goede balans tussen fruit, kruiden en vanille. Goede opbouw en fijne afronding met zachte tannines. 55% Syrah, 20% Grenach Noir, 16% Cabernet Sauvignon, 5% Cinsault, 4% Viogner zijn de druiven voor deze topwijn van wijnmaker Marc Kent …..The wine with secrets to keep!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.