XIC Agusti Torello Mata

XIC Agusti Torello Mata

Penedes do jaargang 2018

8.99

Artikelnummer 000909 Categorieën ,

Omschrijving

Mooie zachte wijn van  Agusti Torelló. Agustí Torelló Mata is 40 jaar werkzaam geweest als adviserend ‘wijntechnoloog’.

In deze jaren heeft hij zich gespecialiseerd in Cava.  In 1993 richtte hij het gelijknamige familiebedrijf op dat zich richt op kwaliteits-Cava. Het bedrijf bezit verschillende wijngaarden in de Penedès rond Sant Sadurní d’Anoia, wat beschouwd wordt als Cava-hoofdstad.

100%  Xarel Lo, die ook wel Pansá Blanca genoemd wordt, is een witte druif. Deze druif gebruikt men samen met de  Macabeo en Parellada  ook voor Cava. Maar de Xarel-lo is de meest krachtige van de drie.

Naast het gebruik in de  mousserende Cava wordt de Xarel Lo ook solo gebotteld in een stille wijn. Dat levert een wijn op met een mooie zuurgehalte en aroma’s van abrikozen, citrus en gedroogd fruit.

Mooie bleek gele kleur en een lichte maar zeer interessante neus met daarin citrusfruit, perzik, mineraliteit en een licht vegetale toon. Frisse neus van groene appel en verse kruiden als munt.

In de mond zeer fijn en mineraal met een mooie balans tussen zuren en licht kruidig. De smaak is fris en mineralig, elegant en herkenbaar Xarel lo.

Mooi bij asperges, gamba’s, vissalade, pasta met zeevruchten, mosselen. Ook heerlijk met witte schimmelkazen. Heerlijk verteerbare en frisse zomerwijn maar 11,5 % alc.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.