Codorníu Ars Collecta Cava Blanc de Noir

Codorníu Ars Collecta Cava Blanc de Noir

CAVA jaargang 2017

19.99

Omschrijving

Codorníu is de oudste producent van wijn en cava in Spanje. Al vanaf de zestiende eeuw maakt men hier wijn. Pas in 1872 gaf Josep Raventós het familiebedrijf een nieuwe impuls om een pionier te worden in de productie van cava, toen hij de eerste fles mousserende wijn creëerde, gemaakt door de traditionele methode toe te passen op een blend van de inheemse druivensoorten van Penedès: Xarel·lo, Macabeo en Parellada.

Hun zeer speciale Ars Selecta wijnen zijn het beste wat men maakt. Topcava’s dus die in beperkte oplage worden gemaakt met genummerde schitterende gedraaide flessen.

Afkomstig uit het continentale klimaatgebied van Segrià, vormt Pinot Noir het grootste deel van deze cava, waardoor het frisheid en verouderingspotentieel heeft. De lokale druif Trepat uit Conca de Barberà, dat ook een landklimaat heeft, maakt de blend compleet. Een geweldige Gran Reserva, met minimaal 30 maanden rijping op zijn gistcellen. Hij is complex, expressief en met een gegarandeerde levensduur.

Blanc de Noirs, dus wit van blauwe druiven. Krachtiger, intenser, net meer van alles. Witte bloemen, rood fruit en strakke zuren. Gastronomisch. Zeer krachtige CAVA!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.