Agusti Torello Mata – Kripta Brut Nature Gran Reserva

Agusti Torello Mata – Kripta Brut Nature Gran Reserva

Cava Penedès jaargang 2011

67.50

Artikelnummer 26030 Categorieën ,

Omschrijving

Agusti Torelló Mata komt uit een gezin vol musici en kleermakers maar is op zeer jonge leeftijd erachter gekomen dat wijnmaken een passie was en dat hij de wijnwereld meer zag zitten dan die van muziek en kleding. In eerste instantie was hij werkzaam als consultant in de Penedès bij bestaande cavaproducenten. In 1959 werd het wijnbedrijf Agusti Torelló Mata opgericht. Het Cava-huis is gevestigd in het hart van de Cavastreek

Druivenras voor deze top cava zijn Macabeo, Xarel.lo en Parellada afkomstig van zeer oude wijnranken, minstens 70 jaar oud, uit de Penedès streek.

Tweede vergisting in fles met zelfgemaakte autochtone gisten. Rijping op de gistresten ten minste 48 maanden op een kurk (dus geen kroonkurk). Geen suiker toegevoegd bij het dégorgement. Alle flessen worden handmatig gebotteld.

Zeer complexe neus met daarin citrus, tropisch fruit, zoetige nootaroma’s en vanille. In de mond mooi geïntegreerde bubbels en een zeer lange afdronk waarin, naast de mineralen, toast, boter en vanille is te ontdekken.

Serveer deze wijn op een temperatuur van 7-8 graden als aperitief of bij vis, schaal- en schelpdieren (kreeft), gevogelte, kalfsvlees en gerijpte kazen.

Deze top cava is tot vijf jaar na botteldatum houdbaar. Beperkte productie met genummerde flessen.

Zeer hoge waarderingen van Parker, tot 94 punten. Kripta is `vergelijkbaar met de beste champagne` in een zeer mooie Iconische fles.

Iconische Cava die juist schittert door zijn finesse. Zeer bijzonder.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.