Calusari Pinot Noir

Calusari Pinot Noir

Transylvanie, Bonat jaargang 2022

5.99

Artikelnummer 2204 Categorieën ,

Omschrijving

Roemenië is het grootste wijnland van centraal-Europa.  Dankzij het goede klimaat, en de gunstige ligging van de wijngaarden, produceerde Roemenië reeds in de Romeinse tijd al kwaliteitswijnen. In de 17e eeuw waren de Roemeense wijnen goed bekend aan de Europese hoven en in kerkelijke kringen. Tijdens de communistische tijd was de wijnproductie in Roemenie duidelijk in een mindere periode beland. Deze abrupte achteruitgang werd veroorzaakt door verwaarlozing van de wijngaarden en productiemiddelen tijdens het communistische regime.

Het land produceerde in die periode grote hoeveelheden zoete wijn voor broedervolkeren, met voorop de Sovjet Unie. Kwantiteit ging voor kwaliteit.  Momenteel is Roemenie een van de 10 grootste wijnproducenten ter wereld. Ongeveer 335.000 hectare zijn er met wijnstokken beplant en ruim een miljoen mensen zijn werkzaam in de wijnbouw. Deze wijn komt uit het westen van Roemenië, rond de stad Timioara, is de thuisbasis van de multi-bekroonde Cramele Recas. De stad ligt aan de Bega, een zijrivier van de Tisza.

Calusari Pinot Noir is donker rood van kleur. De geur is fruitig en floraal met tonen van kersen, viooltjes en at aards. De smaak is fruitig met een lichte, prettige afdronk. Serveer deze wijn bij visgerechten als tonijn en zalm en op kamertemperatuur bij pasta met rode saus, wild of rood vlees. Ook heerlijk om zo te drinken.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.