Riso "Unico Blend of years" Miguel Sousa Otto & Friends

Riso "Unico Blend of years" Miguel Sousa Otto & Friends

Alentejo jaargang “blend of Years 2011,2012,2013”

69.95

Artikelnummer 111213 Categorieën ,

Omschrijving

Zeer exclusieve en unieke fantastische wijn!

Riso van Miguel Sousa Otto & Friends (Riso portugees voor de lach/blij zijn) gaat over plezier en geluk, het gaat over het delen van goede tijden wijn
met vrienden. De wijn wordt geproduceerd in de buurt van Beja, op het zuidelijke platteland van Portugal “Alentejo”. Herdade do Vau heet het mooie landgoed van eigenaar Miguel Sousa Otto.

Er zijn alleen maar Portugese druivenrassen aangeplant, en een beetje Syrah. Zij beste wijn tot nu toe is de Riso Reserva een assemblage van Touriga Nacional, Syrah en Sousão. De wijn rijpt in Franse eiken vaten gedurende 16 maanden.

Van de recente laatste drie-jaargangen had Miguel nog elk een vat achtergehouden en ontstond het idee om deze jaargangen
te blenden ols een “blends of years ” en zo geschiede echter dit mocht hij van de wijnwetgever van Alentejo maar éénmalig doen.

Dus “ÜNICO” is echt een unieke wijn van een zeer hoog niveau er zijn maar 1645 flessen van gemaakt.

Een rijke, sappige wijn met zeer geconcentreerde rood fruit smaken, kruidig, fraai en veel hout (maar niet te veel) met donker fruit en aardse ondertonen. Een complexe wijn, body en zeer lange afdronk. Een mooi brede smaak met een heel lang leven voor zich maar nu ook al een genot.

Deze wijn kan bij een mooi vleesgerecht gedronken worden als lamsvlees, rundvlees, verschillende kazen of zonder enig gerecht, met alle aandacht gedronken worden. “misschien wel het allerbeste dat u ooit gaat drinken in uw leven”.

Voor de echte liefhebber werkelijk een genot om te drinken nu of over 10 jaar?

Bestel dezewijn nu exclusief bij Wijnhuis Online levering vanaf +- 20 december 2017.

Ook interessant voor jou!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.