Tony Bish Fat & Sassy Chardonnay

Tony Bish Fat & Sassy Chardonnay

Hawke’s Bay jaargang 2021

16.50

Artikelnummer 2275 Categorieën ,

Omschrijving

Wijnen van de “King of Chardonnay” Tony Bish  behoren tot de beste van de wereld.

Wijnmaker Tony Bish is een Chardonnay-fanaat. En maakt alleen maar wijnen van deze druiven. Alle geproduceerde Chardonnay’s zijn afkomstig van wijngaarden in de regio Hawke’s Bay aan de oostkust van het Noordereiland, Nieuw-Zeeland. Tony heeft specifiek unieke wijngaarden geselecteerd op basis van bodemtype, uitmuntend beheer, klonale selectie en unieke klimatologische aspecten die eigen zijn aan elke locatie. Alle wijnen van Tony Bish worden geproduceerd in wijngaarden die gecertificeerd zijn volgens het Nieuw Zeelandse duurzaamheidssysteem. De druivenstokken worden duurzaam beheerd zonder gebruik te maken van pesticiden.

Innovatie staat centraal bij alles wat Tony doet. Hij heeft Nieuw-Zeeland’s eerste betonnen eierfermentoren gebouwd en produceert twee wijnstijlen gemaakt met deze unieke methode. Tony importeerde ook de eerste Franse Eiken Ovum eierfermentor naar het zuidelijk halfrond.

Deze Tony Bish Fat & Sassy is prachtig! De Chardonnay druiven worden  machinaal geoogst ze worden voorzichtig ontsteeld zonder de druiven te pletten. Nadat het sap tot rust gekomen is wordt het overgebracht naar grote, 9hL Frans eikenvaten voor de verdere rijping.

Tonen van rijpe perzik, nectarine met zachte aroma’s van vanille en Crème Brûlée. De smaak is rijk fruitig met een romige textuur.

Heerlijke als aperitief, maar ook een uitstekende begeleider van rijke salades en  schaal- en schelpdieren.

http://www.tonybishwines.co.nz

 

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.