Tenuta Santi Giacomo e Filippo FortErcole

Tenuta Santi Giacomo e Filippo FortErcole

Marche igt jaargang 2018

14.99

Artikelnummer 2118 Categorieën ,

Omschrijving

Bij de prachtige Italiaanse stad Urbino, ligt het landgoed Tenuta Santi Giacomo e Filippo, of beter gezegd het is een oud boerendorpje compleet met kerk, niet alleen druiven en wijn maar ook  granen voor pasta, bijenkorven, en olijfbomen staan er. Ook is er een hotel met wellness, manege en een restaurant, en alles is ook nog biologisch gecertificeerd.

Er staan 12 hectaren beplant met de druiven oa  Verdicchio, Incrocio Bruni 54, Sauvignon and Chardonnay, Montepulciano, Sangiovese, Merlot  en de bekende Cabernet Sauvignon, Syrah en Petit Verdot.

Wijnmaker van Tenuta Santi Giacomo e Filippo is de bevlogen Fransesco, hij maakt wijnen van een heel hoog niveau BIO wijnen met een eigen karakter.

Deze wijn is gemaakt van Sangiovese en Merlot. Een prachtig complex boeket met donker fruit (kersen, bosbessen), vanille, wat vijgen, chocolade en een kruidige ondertoon. In de mond een zoetige smaak van het rijpe fruit. vol en met karakter. Zowel in de geur als de smaak kun je kruiden herkennen als kaneel, nootmuskaat, vanille en kruidnagel.

De druiven worden (hand )geplukt wanneer ze perfect rijp zijn. De wijn is gemaakt van 50% sangiovese en 50% merlot. De fermentatie vindt plaats in roestvrij staal, waarna ze 6 maanden op Franse barriques rijpt.

https://tenutasantigiacomoefilippo.it/

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.