Tenuta Santi Giacomo e Filippo Fogliola Bianco

Tenuta Santi Giacomo e Filippo Fogliola Bianco

Marche igt jaargang 2019

 

 

9.99

Omschrijving

Bij de prachtige Italiaanse stad Urbino, ligt het landgoed Tenuta Santi Giacomo e Filippo, of beter gezegd het is een oud boerendorpje compleet met kerk, niet alleen druiven en wijn maar ook  granen voor pasta, bijenkorven, en olijfbomen staan er. Ook is er een hotel met wellness, manege en een restaurant, en alles is ook nog biologisch gecertificeerd.

Er staan 12 hectaren beplant met de druiven oa  Verdicchio, Incrocio Bruni 54, Sauvignon and Chardonnay, Montepulciano, Sangiovese, Merlot  en de bekende Cabernet Sauvignon, Syrah en Petit Verdot.

Wijnmaker van Tenuta Santi Giacomo e Filippo is de bevlogen Fransesco, hij maakt BIO wijnen van een heel hoog niveau met een eigen karakter.

De naam voor deze wijn “Fogliola” is voor de duidelijkheid een bloem die sinds eeuwen groeit en bloeit op Tenuta Santi Giacomo e Filippo.

Bianchello druif zit voornamelijk verwerkt in deze originele wijn. De opvoeding van de wijn geschied op een roestvrijstalen tank. Fris, toegankelijk en zeer aangenaam. Mooi stuivende perzik, witte peer en witte bloemen.

https://tenutasantigiacomoefilippo.it/

Ook interessant voor jou!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.