Tenuta Santa Caterina Arlandino

Tenuta Santa Caterina Arlandino

Grignolino d’Asti doc jaargang 2020

9.99

Artikelnummer 2252 Categorieën ,

Omschrijving

Tenuta Santa Caterina is gelegen in Piemonte, in de gemeente Grazzano Badoglio, op de “Goddelijke Heuvels” in het hart van Monferrato in de provincie Asti.

Hier worden dus prachtige hoogstaande wijnen gemaakt met absoluut respect voor het milieu. Organische bemesting, mechanische bestrijding van onkruid zonder het gebruik van chemische herbiciden, groencontrole, uitdunnen van de druiven, bladstrippen, handmatig oogsten in kleine dozen en selectie van de druiven in de kelder zijn enkele van de cruciale punten die als essentieel worden beschouwd voor de productie van de wijnen.

Gringolino is een typische lokale druif. De naam Grignolino is afgeleid van het woord ‘grignole’ wat “veel pitten” betekent in het lokale Piemontese dialect. De druiven worden met de hand geplukt, en rijpt negen maanden op roestvrijstalen tanks.

Een fruitig (framboos. kers) aroma met een vleugje noot en groene kruiden. . Heel typerend is dat de wijn net zoals Pinot Noir weinig kleur heeft.

Deze Arlandino Grignolino heeft veel karakter, heerlijk bij vleeswaren, groentegerechten, wit vlees, gevogelte, pasta & pizza, gefrituurde hapjes, risotto. en let op deze rode wijn kan ook bij heel veel visgerechten.

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.