Pico Maccario Epico

Pico Maccario Epico

Barbera d Asti docg Superiore jaargang 2015

36.00

Artikelnummer 12111765 Categorieën ,

Omschrijving

Pico Maccario is een jong wijnbedrijf, met één duidelijk voordeel: een aanééngesloten wijngaard van 70 hectare, en een winery die in het hart daarvan ligt. Wat meteen opvalt aan dit bedrijf is het grenzeloze perfectionisme dat door iedereen gedragen wordt. Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten, over alles is lang en grondig nagedacht.

De gangbare wijnen van Pico Maccario hebben een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.
Maar de gebroeders Maccario wilden er nog graag een schepje bovenop doen, en creëerden een top-Barbera, onder de naam Epico.

Epico wordt alleen in de allermooiste jaren, en alleen van het allerbeste, handgeoogste fruit geproduceerd. Epico is een exclusieve wijn, ongeveer 4.000 flessen worden er van gemaakt. De wijn is gemaakt van met de hand geoogste druiven (100% Barbera), geplukt bij optimale rijpheid.
Houtrijping gedurende 12-14 maanden in vaten van Frans eikenhout.

Wat een karaktervolle Barbera met een intense smaakbeleving! Robijnrode kleur,geur van rijp fruit, tonen van vanille. Zachte maar volle smaak, mooie balans tussen zuurgraad en tannines. echt een mooie bijzondere wijn met een mooie balans tussen kracht en elegantie.

Al vanaf 1987 komt er een gids/boek op de markt die voor wijn de meest invloedrijke in Italie is de “Gambero Rosso Vini d’Italia”. Het is een soort bijbel voor Italiaanse wijnliefhebbers. Men beoordeelt op basis van de kwaliteit van de wijn en continuïteit daarvan door de jaren heen. Zeg maar voor het gemak de Italiaanse Michelin. Alleen Micheline geeft sterren, de Gambero geeft glazen. Goed nieuws tre bicchieri’, oftewel de 3 glaasjes voor onze Epico 2015 van Pico Maccario ! Het hoogste wat er mogelijk is!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.