Luciano Arduini Recioto della Valpolicella

Luciano Arduini Recioto della Valpolicella

Ricioto della Valpolicella Classico docg jaargang 2013

21.00

Artikelnummer 102001 Categorieën ,

Omschrijving

Het familiebedrijf Arduini teelt sinds 1940 druiven in het hart van het Valpolicella-gebied ten noordwesten van Verona in het district Veneto. De druiven werden tot 2002 voornamelijk verkocht aan de grote wijnhuizen in de Valpolicella. In 2002 werd echter een nieuw pand in gebruik genomen, waar de wijnen volgens ‘the state of the art’ kunnen worden gemaakt. Meer en meer brengen ze daarom zelf wijn uit van de ruim 7 hectare wijngaard. Pa (Luciano) en zoon (Andrea) zijn in de wijngaarden en de kelder te vinden, moeder Silvana doet de administratie en neef Alex de verkoop. Het motto van de familie is: wijn maken is geen zakendoen, maar een manier van leven!

De stijl van de wijnen is puur, zuiver, met relatief weinig houtgebruik. Bijna net zo beroemd als de Amarone is de zoete Recioto. Alleen de beste druiven worden geselecteerd en in houten kratten in koel geventileerde ruimte geplaatst om daar 5 maanden te drogen. Druiven zijn Corvina (60%), Corvinone (20%), Rondinella (15%), Molinara (5%). Na deze droogtijd zijn de druiven 40% van hun gewicht verloren en is het overgebleven sap is zeer geconcentreerd en al zoet van smaak. Er volgt een periode van gisting waarin de Recioto opvallende fruitige smaken krijgt en een genot is om te drinken.

Voor de mensen die van dessertwijnen houden is deze Recioto echt een aanrader. Heerlijk bij alle soorten desserts, maar vooral rood fruit combineert fantastisch met deze zoete wijn. Bijzondere wijn ook heerlijk om zo te drinken. Inhoud van de fles 50 cl.

www.arduinivini.it

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.