Il Garagisti di Sorgono Murru

Il Garagisti di Sorgono Murru

Sardinië Vino da Tavola Rosso (non millesimato)

21.99

Artikelnummer 2144 Categorieën ,

Omschrijving

Il garagisti betekent letterlijk ‘de garagehouders’. Sorgono is het dorpje op Sardinië waar de drie mannen wonen en werken. en waar ze de wijnen produceren. Hun ambitie is om oude tradities te laten herleven. Ze gebruiken alleen inheemse druivenrassen van Sardinië en maken gebruik van oude wijngaarden. Ze hebben de wijnen hun achternamen als naam gegeven: Uras, Manca, Murru. Op de etiketten zijn hun gezichten te zien. Hun gezicht is hun verhaal!

Het druiven voor de I Garagisti-wijnen komen uit de wijngaarden die in de heuvels rond het dorp liggen. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 500-700 meter boven zeeniveau.

De vinificatie is voor elk van de wijnen hetzelfde. De wijnen worden gefermenteerd in een combinatie van temperatuur-gecontroleerde roestvrijstalen tanks en grote houten vaten. Na voltooiing van de gisting worden de wijnen 12 maanden gerijpt in gebruikte eikenhouten barriques. Daarna volgt nog 6 maanden rijping op de fles.

Biologische oogst.  Krachtige donkere kersen maar ook warm en zacht. Zijdeachtige tannine. Intens deze Murru van 100% Monica druiven gemaakt echt een top wijn uit Sardinië!

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.