Casal Farneto Frida Passerina

Casal Farneto Frida Passerina

Marche igt jaargan 2018

8.99

Artikelnummer 8912dd4 Categorieën ,

Omschrijving

In de regio Le Marche, tussen de zee en de Apennijnen, een van de mooiste heuvels van de provincie Ancona ontvouwt zich het is het land van prestigieuze wijnen zoals de Verdicchio dei Castelli di Jesi maar ook wijnen van de veel minder bekende druif “Passerina” . Casal Farneto heeft hier 35 hectare wijngaard,  met de technologie, traditie en duurzaamheid  produceren men hier wijnen van topkwaliteit biologische wijn.

De passerina is een krachtige druif die erg resistent is tegen moeilijke klimatologische omstandigheden en ziektes en daardoor een goede constante kwaliteit garandeert met eveneens hoge opbrengsten. Precies omwille van deze eigenschappen was deze passerina zo gegeerd bij de wijnbouwers die haar daarom ook verduidelijkende synoniemen toekenden zoals Cacciadebiti , Scacciadebiti of Pagadebiti (vertalingen voor ‘schulden betalen’) en ook nog Uva d’Oro (Gouddruif).

Florale en romantische neus: weidebloemetjes, honing, banaan en steenfruit. Volle aanzet, veel fruit in de smaak, mooie drogend en kruidig in de afdronk. Top voorbeeld Passerina! Mooi heel mooi!

 

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.