Fabrizio Dionisio il Castagnino Syrah

Fabrizio Dionisio il Castagnino Syrah

Cortona doc jaargang 2017

14.99

Artikelnummer 5445 Categorieën ,

Omschrijving

Cortona DOC ligt in het midden van Italië, vlakbij Lago Trasimeno. In het zuiden van Toscane. Cortona wordt gezien als de Côte du Rhône van Toscane. De druif hier is Syrah!

Deze prachtige “Castagnino” wordt gemaakt van Syrah-druiven die van wijngaarden komen met heel lage opbrengsten. De druiven worden gedurende het groeiseizoen, vooral voor en tijdens de oogst, geselecteerd. De druiven worden handmatig geoogst, rond midden september. De druiven gaan in kleine kisten van 15 kilo met ventilatiegaten en worden dan ontsteeld. De druiven zijn dan open, maar niet geplet. Hierna gaan de druiven in temperatuur gecontroleerde RVS tanks waar gedurende 15 dagen spontane fermentatie plaatsvindt. De most rust nog 2 weken op de schillen.
De rijping vindt kort plaats op de schillen en daarna in met glas beklede cementen vaten.

Het is een frisse fruitige wijn met aroma’s van pruim en jenever bessen met bloemige en prettig kruidige tonen. In de mond is het een zeer smaakvolle, geurige en gebalanceerde wijn met een mooie structuur en concentratie, zachte tannine samen met een prettige frisheid.

Deze wijn is heerlijk te combineren met hoofdgerechten met eend en fazant.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.