Fabrizio Dionisio il Castagno

Fabrizio Dionisio il Castagno

Cortona doc jaargang 2017

14.99

Artikelnummer 5445 Categorieën ,

Omschrijving

“Il Castagno” is de naam van het landgoed waar deze 100 % Syrah gemaaakt is. Een bescheiden eigendom van zo’n vijftien hectare, met een wijngaard en een olijfboomgaard, gelegen in de heuvels met uitzicht op de stad Cortona. Het landgoed bestaat uit twee woningen, gelegen op de glooiende heuvels van Cortona. De wijngaarden liggen op zacht glooiende hellingen, omgeven door een klassiek Toscaans landschap van bossen, olijfbomen, graanvelden, zonnebloemen en tabaksplanten aan de ene kant en aan de andere kant middeleeuwse dorpjes, landhuizen, kerken en overblijfselen van de Etrusken. Het gebied is gelegen op een hoog plateau tussen de Val d’Orcia en de steile hellingen van de Casentino en van de bovenste Tiber vallei.

Oprijzend uit zijn toppositie op de hellingen van de Monte Sant Egidio is de oude en edele stad Ortona, die uitkijkt over een magisch panorama dat varieert van het meer van Trasimeno naar Mount Cetona, van Montepulciano naar Mount Amiata. Op “Il Castagno” vinden we het oude landhuis, een paar wijngaarden, de fermentatie kelder en de vatenkelder. Hier klopt het hart van het wijnbedrijf, daarom heeft de eigenaar Fabrizio Dionisio zijn signatuurwijn “Il Castagno” genoemd. Il Castagno is de wijn die symbool staat voor het wijnhuis van Fabrizio Dionisio. De wijn is gemaakt van handgeplukte Syrah druiven, die streng geselecteerd worden en afkomstig zijn van wijngaarden met een zeer lage opbrengst.

Deze wijn is een krachtig, maar ook zacht en elegant, met een goede balans. Met een stevige structuur en complexe, diepe en fascinerende aroma’s van rode en zwarte bessen, chocolade, koffie en witte peper. Ook nuances van kruiden, teer en tabak komen naar voren. Deze Syrah heeft fluweelzachte tannines en een fruitige en kruidige smaak met prachtige bramen, aardbeien en kersen en veel minerale hints en tonen van teer, vlees en kruidnagel. Een mooie lange afdronk echt een top wijn uit Toscane.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.