DAM Etna Rosso Tentuna Antica Cavalleria

DAM Etna Rosso Tentuna Antica Cavalleria

Etna doc jaargang 2016

22.50

Uitverkocht

Artikelnummer 2182 Categorieën ,

Omschrijving

Produttori Etna Nord is een samenwerkingsverband van verschillende lokale kleine wijnboeren aan de Noordkant van de Etna die de krachten hebben gebundeld. Hier worden typische Etna Nord wijnen gemaakt met respect voor het land en haar bijzonderheden. Je proeft de Etna en de mooie druivensoorten zoals bijvoorbeeld Nerello Mascalese en Carricante.

Zo maken zij verschillende Etna Rosso’s, Etna Bianco’s en een Etna Rosato’s. De wijngaarden van Produttori Etna Nord zijn uiteraard gelokaliseerd aan de Noordzijde van de Etna in het gebied nabij de stad Castiglione di Sicilia.
Om specifiek te zijn gaat het om de volgende wijnbedrijven: Tenuta Antica Cavalleria, Azienda Agricola Platani, Cuore di Marchesa.

DAM Etna Rosso DOC wordt geproduceerd bij Tenuta Antica Cavalleria, Castiglione Di Sicilia een plaatsje aan de voet van de Etna . Hier maakt de familie Di Bella prachtige wijnen. De naam DAM gekozen door de trotse Opa Vincenzo. Het zijn de initialen van zijn 3 kleinkinderen: Diego, Ambra en Mauro.
De wijn mooie Sicilië heeft een elegant intens robijn kleur,met noten van braam,kersen,mineralen een lichte kruidigheid en heeft een karaktervol presistent. De tannines voelen zacht en zoet aan in de mond.
Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio zijn de druiven soorten.
Heerlijk bij rijpere kaas, gevogelte. Wijn heeft wat lucht nodig dus maak hem alvast twee uur voor het drinken open of gebruik een karaf.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.