Cuore Di Marchesa Etna Rosso

Cuore Di Marchesa Etna Rosso

Etna Rosso doc jaargang 2018

29.75

Uitverkocht

Artikelnummer 2173 Categorieën ,

Omschrijving

Produttori Etna Nord is een samenwerkingsverband van verschillende lokale kleine wijnboeren aan de Noordkant van de Etna die de krachten hebben gebundeld. Hier worden typische Etna Nord wijnen gemaakt met respect voor het land en haar bijzonderheden. Je proeft de Etna en de mooie druivensoorten zoals bijvoorbeeld Nerello Mascalese en Carricante.

Zo maken zij verschillende Etna Rosso’s, Etna Bianco’s en een Etna Rosato’s. De wijngaarden van Produttori Etna Nord zijn uiteraard gelokaliseerd aan de Noordzijde van de Etna in het gebied nabij de stad Castiglione di Sicilia.
Om specifiek te zijn gaat het om de volgende wijnbedrijven: Tenuta Antica Cavalleria, Azienda Agricola Platani, Cuore di Marchesa.

Deze bijzonder wijn van Cuore di Marchesa is gemaakt door top wijnmaker/Oenoloog Pietro Di Giovanni. Een man met een duidelijk doel “alleen het allerbeste is goed genoeg”. Op 750 meter boven zeeniveau worden de Nerello Mascalese een beetje Nerello Cappuccio en Minnella druiven verbouwt ( 1,5 Ha) op vulkanische bodem in het prachtige Etna-gebied. De natuurlijke omgeving zoals het klimaat, de bodemsamenstelling, de aanvoer van voedingsstoffen en natuurlijk de aanwezigheid van de Vulcaan zorgen voor een uniek terroir.

Opbrengst per ha is erg laag dus dat zorgt voor veel concentratie in de druiven en wijn. Cuore Di Marchesa Etna Rosso rijpt 15 maanden op grote houtenvaten,  de invloed van het hout is minimaal het etna terroir en de inheemse druiven komen mooi op de voorgrond te staan.

Deze Etna Rosso is zeer mooi bij vleesgerechten, wild en lam maar ook bij een rijke vissoep. Geef de wijn wat lucht dan kun je nog meer genieten van deze bijzondere Rosso.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.