Cuore Di Marchesa Etna Bianco

Cuore Di Marchesa Etna Bianco

Etna Bianco doc jaargang 2019

25.99

Uitverkocht

Artikelnummer 2172 Categorieën ,

Omschrijving

Produttori Etna Nord is een samenwerkingsverband van verschillende lokale kleine wijnboeren aan de Noordkant van de Etna die de krachten hebben gebundeld. Hier worden typische Etna Nord wijnen gemaakt met respect voor het land en haar bijzonderheden. Je proeft de Etna en de mooie druivensoorten zoals bijvoorbeeld Nerello Mascalese en Carricante.

Zo maken zij verschillende Etna Rosso’s, Etna Bianco’s en een Etna Rosato’s. De wijngaarden van Produttori Etna Nord zijn uiteraard gelokaliseerd aan de Noordzijde van de Etna in het gebied nabij de stad Castiglione di Sicilia.
Om specifiek te zijn gaat het om de volgende wijnbedrijven: Tenuta Antica Cavalleria, Azienda Agricola Platani, Cuore di Marchesa.

Deze bijzonder wijn van Cuore di Marchesa is gemaakt door top wijnmaker/Oenoloog Pietro Di Giovanni. Een man met een duidelijk doel “alleen het allerbeste is goed genoeg”. Op 750 meter boven zeeniveau worden de carricante , catarratto druiven geteeld ( 1,5 Ha) op vulkanische bodem in het prachtige Etna-gebied. De natuurlijke omgeving zoals het klimaat, de bodemsamenstelling, de aanvoer van voedingsstoffen en natuurlijk de aanwezigheid van de Vulcaan zorgen voor een uniek terroir. Alle druiven worden met de handgeplukt. De wijn rijpt 10 maanden op de lie dit zorgt voor veel rijkdom in de wijn.

Geurige en intense wijn, het wordt gekenmerkt door aangename citrus, fruitige en minerale hints, die leiden tot een frisse slok, met een goede structuur en intense smaak. Heerlijk amet vis of kip en kalkoen gerechten.

Zeer exclusieve en fraaie wijn in en mooie fles.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.