Prachtige wijn van Vigneti Zabu in Sambuca di Sicilia op Sicilië.
De druivensoort, Nero d’Avola, vertaalt zich rechtstreeks naar ‘Black of Avola’, een verwijzing naar de kenmerkende donkere kleur van de druif. Tijdens de Middeleeuwen werd Nero d’Avola gebruikt om kleur en body aan wijnen in Italië toe te voegen; tegenwoordig wordt het echter gebruikt voor wijnen van één enkele variëteit, vol van body en smaak. De druif werd ooit vaak verhandeld aan de kust van het eiland, in de havenstad Avola, vandaar de oorsprong van zijn naam.
Deze wijn is gemaakt van deze Nero d’Avola. De druiven voor deze wijn worden licht geperst om zo een goede balans tussen fruit en tannines te verkrijgen.
Robijn rode intense kleur met paarse reflecties. De wijn heeft een intens aroma van rood fruit, lichte houttonen, balsamico en bloemige tonen. Een warme en lang aanhoudende finish.
Heerlijk bij voorgerechten, vlees van de gril of barbecue, wilde gevogelte en gekruide kaas.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden. Als je doorgaat met het gebruiken van de site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Accepteren