Wolfberger W3

Wolfberger W3

Elzas ac jaargang 2016

8.99

Artikelnummer 796 Categorieën ,

Omschrijving

Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald \”wolvenherder\” betekent. Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.

Wolfberger is gevestigd op enkele kilometers van Colmar, in het dorpje Eguisheim. Het dorp is zeer typisch voor de streek met zijn huizen met duiventillen en puntdaken. Het is een omweg waard en Wolfberger ontvangt dan ook jaarlijks 100.000 bezoekers. Deze \”nummer 1\” van de Elzasserwijnen telt niet minder dan 800 coöperanten. U kunt zich voorstellen dat Wolfberger wijn niet één kwaliteit, maar een breed spectrum aanbiedt.

Deze wijn is gemaakt van Riesling, Muscat en Pinot Gris. Een mooie lichtgele kleur, W3 heeft een elegante neus met florale tonen en geel fruit (perzik, ananas) en aroma’s van peer en een hint van zoete kruiden. Op het pallet is deze wijn heerlijk fris, zacht met een goede afdronk met delicate peren.

Deze wijn is heerlijk als aperitief of geserveerd met salades, zeevruchten, gegrild witvlees en fruitsalade. Maar zeer zeker ook bij asperges!

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.