Manoir Grignon Muscat sec

Manoir Grignon Muscat sec

IGP Pays d’Oc jaargang 2020

7.50

Artikelnummer 4545 Categorieën ,

Omschrijving

Op de kusten van de Middellandse Zee, tussen de Rhône delta en Spanje, vormen de wijngaarden van deze zonnige streek het meest uitgestrekte wijngebied ter wereld! Dit wordt bepaald door uitzonderlijk gunstige natuurlijke omstandigheden. Deze wijn van Alain Grignon een eigenzinnige wijnmaker uit het Zuid Franse Languedoc, weet hoe het moet.

De druiven van Manoir Grignon Muscat groeien in de wijngaarden rond Limoux en geven de duidelijk herkenbare Muscat geur van vlierbes. Opvallend elegante en verkwikkende muskaatwijn uit het franse zuiden met een heldere zuivere witgouden kleur. Uitdagende en gloedvolle aroma’s, een sappig mondgevoel, wijn gemaakt om direct te plezieren… Explosief en toch ingetogen van smaak, kruiden, sappig en lichtvoetig breed, verkwikkend.Dit moet je geproefd hebben! Ook heerlijk bij asperges,  salades, gevogelte of als heerlijk aperitief.

Super trots zijn we op de uitverkiezing van de Manoir Grignon Muscat sec als de officiële Nederlandse Aspergewijn van 2017!
Geselecteerd door de Verenigde Vinologen Nederland en het Nederlands Asperge Centrum.
Meer dan 80 wijnen zijn blind geproefd, in het juryrapport stond:
“Manoir Grignon Muscat Sec is een wijn die direct pleziert. Het is een opvallende muskaatwijn uit het Zuid-Franse. Explosief en toch ingetogen. Kruidig, sappig en toch lichtvoetig van smaak. Erg verkwikkend.”

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.