Domaine palon Gigondas

Domaine palon Gigondas

Gigondas ac jaargang 2018

17.99

Uitverkocht

Artikelnummer 767667 Categorieën ,

Omschrijving

De wijngaarden van Gigondas (± 1.200 hectare) liggen bij de Dentelles de Montmirail. Het idyllische dorpje Gigondas ligt op zo’n 100 meter hoogte en biedt een prachtig zicht op de grillige bergkammen die een mooi contrast vormen met de wijn-, olijf- en lavendelvelden in de vallei.

Het landgoed van Domaine palon beslaat 15 ha met een gemiddelde van 45 jaar oude wijnstokken. De bodem bestaat uit rode klei en zandsteen. Deze prachtige rode wijn wordt gemaakt van Grenache druiven, aangevuld met Syrah en Mourvèdre. De druiven worden met de hand geplukt en handmatig geselecteerd in de wijngaard. De Syrah en Mourvèdre druiven rijpen in grote eikenvaten gedurende 12 maanden.

Deze Gigondas heeft een diepe granaatrode kleur. De neus wordt gedomineerd door aroma’s van vers rood fruit, kersen, peper met tonen van Provençaalse kruiden. In de mond komt vol, vlezig fruit naar voren. Een mooie structuur met goede tannines en een mooie lengte.

De wijn kan het beste net onder kamertemperatuur (17–18°C) geserveerd worden samen met rood vlees, stoofschotel, eend, wild en kaas.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.