Domaine Daniel Pollier Saint Veran

Domaine Daniel Pollier Saint Veran

Saint-veran ac jaargang 2020

18.50

Artikelnummer 2780 Categorieën ,

Omschrijving

St.Veran wordt gerekend tot het gebied van de Maconnais en dus de Bourgogne. De appellatie bestaat sinds 1971 en de St. Veran staat bekend als het kleine broertje van de bekendere Pouilly Fuisse. St.Veran heeftgezien de hoge prijzen van Pouilly Fuisse de laatste jaren de beste naam hoog te houden als het gaat om de prijs / kwaliteit verhouding.

Het domaine Pollier is al sinds 4 generaties in handen van de familie Pollier en is gelegen in het hart van het stadje Fuisse. Het domein beslaat slechts 8 ha in zowel St.Veran als Pouilly Fuisse. Net als bij het overgrote deel van de goede witte Bourgognes is de druif Chardonnay bij wet vastgelegd voor de productie van Pouilly Fuisse en St.Veran. Domaine Daniel Pollier is een bedrijf dat nog zeer traditioneel te werk gaat en mede daarom kunnen hun wijnen gemakkelijk tussen de vier en acht jaar bewaard worden.

De St.Veran is een krachtige en volle wijn met alle kenmerken van een zeer goede witte Bourgogne.   De wijn kenmerkt zich met name door aroma’s van o.a. perzik, peer, bloemen, amandel en een tikje vuursteen. Het is een zachte, romige en boterachtige wijn, die ook ietwat vettig aandoet. Kortom een echte traditionele Chardonnay uit de Bourgogne.

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.