Château la Tour de l'Evêque Rosé

Château la Tour de l'Evêque Rosé

Côtes de Provence ac jaargang 2020

15.50

Artikelnummer 2113 Categorieën ,

Omschrijving

Het heuvelachtige gebied van de Maurettes met haar leisteenbodems hier groeien de druiven ( 53% Cinsault, 15% Syrah, 14% Grenache, 9% Mourvèdre, 7% Ugni Blanc, 2% Rolle) voor deze prachtige Provence Rosé.

De wijngaarden worden met de hand bewerkt met natuurlijke dierlijke mest. Men gebruikt geen chemische onkruidverdelgers. De toppen worden bijgesneden en een groene oogst is de praktijk om de opbrengsten doelbewust te beperken. Een deel van de wijngaard wordt omgeploegd met paarden. Het gebied tussen de rijen wijnstokken is begroeid met granen.

Alle druiven worden handmatig geoogst, gesorteerd, niet van de steel ontdaan en direct in een hydraulische Champenois Coquard-pers geladen zonder te pletten. De druiven worden licht geperst om een ​​optimale delicatesse en geur uit het hart van de druiven te verkrijgen. Wijnen fermenteren in temperatuur gecontroleerd roestvrij staal, door zwaartekracht gevoede cuves. De wijn ondergaat een malolactische gisting. De wijn wordt gebotteld op het Château la Tour de l’Evêque.

Echt heel mooi deze Provence perzikkleurige met zalmroze hints. Zuiver, rijpe aroma’s van perzik, nectarine, een vleugje zoethout en zoete grapefruit.

Een charmante, knapperig en zijdezachte Côtes de Provence Rosé.

De lange afdronk, samen met zijn body, zorgt ervoor dat het een gastronomische rosé is die men met succes kan combineren met salades, visgerechten en alles wat er in de zee leeft.

Prachtige Biologishe Rosé wijn uit  Côtes de Provence.

www.toureveque.com

In verband met de verkoop van alcohol is onze webshop alleen geschikt voor bezoekers van boven de 18.